DEHN История

ОТКЛОНЯВАНЕ НА СВЕТКАВИЦАТА КЪМ ЗЕМЯТА ЗА ЗАЩИТА НА ХОРА И СГРАДИ

В началото беше идеята…

Ханс Ден основава собствена фирма за електрически компоненти в гр. Нюрнберг на 21 януари 1910 г. Въпреки, че Първата Световна война възпрепятствува търговията, бизнесът потръгва и през 1933 г. Ханс Ден привлича свойте синове за партньори. Фирмата приема името DEHN+SOEHNE.

Още през 20-те години, Ханс Ден приема предизвикателството и започва да произвежда защитни елементи против светкавици, в допълнение към търговията с електрически компоненти.

През 1946 г. производствената дейност се премества от гр. Нюрнберг в гр. Ноймаркт. И днес там са локализирани

  • проучванията
  • разработването
  • производството
  • и продажбите
на компоненти и апарати за защита от светкавици и пренапрежения, както и екипировка за сигурност. През 1957 г. първата генерация от арестори против пренапрежения се появява на пазара.

Оттогава защитните елементи и системи постоянно се развиват и подобряват в зависимост от изискванията на все по-чувствителната електроника и нейните компоненти.

Около 3 500 различни защитни елементи се произвеждат и разработват в гр. Ноймаркт. Много от техните компоненти са повлияли значително върху работата по международните норми и сертификати.

ПОСТОЯННИЯТ УСПЕХ В РАЗЛИЧНИТЕ ОБЛАСТИ НА ИЗЯВА ПРАВИ ОТ DEHN+SOEHNE GmbH ЕДНО ДОБРЕ ПОЗНАТО ПРЕДПРИЯТИЕ С ГЛОБАЛНА МРЕЖА ОТ ПРЕДСТАВИТЕЛСТВА И ПАРТНЬОРИ.

 

 

DEHN


Нашата обширна продуктова гама от апарати и компоненти позволява практично и ориентирано към клиента реализиране на защитни системи.

Повече информация

DEHN Философия


Целта е предпазване на хората и сградите от случайни попадения на светкавици и защитата на хора, работещи с електрически ток.

Повече информация